“Het tweede 
deel is een soort Indiana Jones met magie!” - Kwante in Wonderland
“Zelfs ik 
als volwassene had moeite om het boek neer te leggen.” - Boeklovers
Het verhaal
De tienjarige Bram heeft het moeilijk: het huis waarin hij opgroeide is gesloopt, hij moet zijn vrienden achterlaten en tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens verhuizen naar het grote landhuis van zijn opa en oma. Daar is het stil... en eng. Bram hoort vreemde geluiden op zolder. Hij hoort iemand lopen. Als hij gaat kijken, wordt zijn zusje meegenomen door de angstaanjagende Zolderschimmen. Hij ontdekt dat hij via dozen de hele wereld over kan reizen en belandt in een hels avontuur in een poging zijn zusje te redden. Lukt het hem om de enge zoldermannen te verslaan?
Lees de eerste 3 hoofdstukken
De personages
Bram Bram is 10 jaar en woont sinds kort in het grote landhuis bij zijn oma, samen met zijn ouders en zijn jongere zusje Lotte. Daar vindt hij het maar saai, want er is bijna niks te beleven. Bram houdt juist van avonturen. Door zijn levendige fantasie kan hij gelukkig overal wel iets van maken. Ziet hij simpele pannen, dan stelt hij zich gewoon voor dat het wilde beesten in een jungle zijn. En die moet hij natuurlijk verslaan! Bram kan het heel goed met zijn vader vinden. Die speelt altijd met hem mee en begrijpt precies wat Bram bedoelt. Bram is een lieve, onschuldige jongen, die het hart op de goede plek heeft zitten. Hij probeert het altijd voor iedereen goed te doen, al komt hij daardoor zelf ook wel eens in gevaar.
Mei-Lin Mei-Lin is een meisje die al op jonge leeftijd veel uitdagingen is aangegaan. Ze is (bijna) nergens bang voor en trotseert de meeste gevaren. Doordat ze al zo jong avonturen beleefde, schrikt ze niet snel voor iets of iemand terug. Ze heeft al veel van de wereld gezien, maar stiekem droomt ze ervan om grote geheimen te ontdekken. Eigenlijk is ze per ongeluk in haar eerste avontuur beland. Sindsdien kan ze echter niet meer zonder. Mei-Lin kan zowel lief als koppig zijn. Ze houdt er niet van als mensen haar tegenspreken. Ook kan ze vrij snel een plan maken en bewaart ze altijd een koel hoofd. Mei-Lin woont met haar vader en zieke moeder in een hoge flat in Chengdu.
Oma Van der Horst De oma van Bram is de laatste tijd erg slecht ter been, vanwege haar heupen. Ze heeft daarom de bovenverdieping van haar landhuis ter beschikking gesteld aan Bram, Lotte en hun ouders. Toch verbergt ze een heleboel. Het lijkt erop dat ze vroeger heel veel heeft meegemaakt. Daar spreekt ze zelden over. Eigenlijk zegt ze helemaal niet veel. Ze is een stille, meedenkende vrouw. Haar man was ineens spoorloos verdwenen en daar heeft ze nog veel verdriet van.
De Zoldermystici De vreemde schaduwen die de Zoldermystici vormen komen niet van deze wereld. Ze zijn eeuwen geleden naar onze aarde gekome om de macht te grijpen. Ze hebben alleen een groot obstakel: ze kunnen de zolders niet verlaten. Via dozen reizen ze van de ene zolder na de andere, de wereld rond. Naarstig op zoek naar drie mystieke voorwerpen om alsnog te zolders te verlaten. De aanvoerder van deze zolderschimmen zet werkelijk alles op alles om de voorwerpen te bemachtigen. Hij is boosaardig, maar toch toont hij af en toe gevoelens. Zo was hij lang geleden verliefd op een vrouw. Maar was dit echte liefde, of wat het meer bedoeld om dichter bij zijn einddoel te komen?
Lauriël Lauriël heeft het goed voor elkaar in haar leven: ze heeft veel geld, verschillende huizen en villa's en zelfs een privé helicopter. Toch mist er nog iets belangrijks: een voorwerp om de ultieme macht te grijpen. Lauriël gaat niemand uit de weg en ze is altijd rechtdoorzee. Haar twee handlangers knappen meestal de vervelende klusjes voor haar op en ze reizen overal mee naartoe. Maar is dit ook voldoende om haar doel te bereiken?
Vallonen Vroeger leefden de Vallonen op het eiland Avalon, ver weg van de bewoonde wereld. Maar toen ze kwaadaardige plannen begonnen te smeden, werden ze verbannen van het eiland en moesten ze zien te overleven in een wereld zonder magie. Wanhopig op zoek naar de magie, smeedden ze een nieuw plan. Ze richtten de Orde van Avalon op en zochten de wereld af naar kostbare stenen. De vrouwen die ooit bij de groep hoorden hadden zich afgezonderd van de mannen en probeerden terug naar Avalon te keren. Maar van hen werd nooit meer iets gehoord. De aanvoerder krijgt veel hulp van zijn zoon, die hem uiteindelijk zal moeten opvolgen. Maar of die zoon dat wil...
Vallonen Bram Mei-Lin Oma Zolder- mystici Lauriël
 • Brazilië
  Bram reist naar Rio de Janeiro, waar hij een gevaarlijk avontuur beleeft. Hij moet onder andere het grote Christusbeeld beklimmen. Lukt hem dat zonder te vallen?
 • Noorwegen
  In het dorpje Sollio is bijna niets te beleven, er wonen zo weinig mensen. Maar dan ziet Bram ineens gordijnen van licht in de hemel. Het noorderlicht!
 • China
  De Chinese stad Chengdu is reusachtig. Bram is bang om te verdwalen. Overal is het druk. Zelfs in het grote People's Park, het park van de mensen. De stad leeft, dag en nacht.
 • Schotland
  Brams tweede avontuur begint in Schotland, waar hij onder de ruïnes van een oud kasteel een grot vol vuurvliegjes ontdekt. Daar vindt hij een vreemde steem, met bijzondere krachten...
 • India
  In het land met de vele tempels moet Bram op zoek naar een verborgen tempel, in een grote jungle. Met behulp van een kano probeert hij zijn doel te vinden.
 • Colombia
  De prachtige kerk Las Lajas trekt meteen Brams aandacht. Hij is precies tussen twee hoge bergen gebouwd. Onder de kerk zou zich een geheime grot bevinden, met een kostbare schat.
De landen die Bram bezoekt
Michael Reefs (1986) groeide op in het Limburgse Vaals. Al sinds zijn twaalfde werkt hij zijn bijzondere ideeën uit tot spannende, fantasievolle verhalen. Verrassend genoeg had hij tot zijn achttiende een hekel aan lezen. Maar dat heeft hij inmiddels ruimschoots ingehaald. Hij heeft zichzelf één ding beloofd: hij schrijft boeken die hij als kind graag gelezen zou hebben. De schrijver
Brams tekenboek Hier verzamelt Bram alle tekeningen die hij opgestuurd krijgt. Wil jij ook in het tekenboek van hem staan? Stuur je tekening van je favoriete dier dan op naar: info@uitgeverijstormsteen.nl
De tekst over LukeSure verschijnt binnenkort De illustrator
Boek bestellen
Gesigneerd

© 2018 MICHAEL REEFS, BRAM EN DE ORDE VAN AVALON, UITGEVERIJ STORMSTEEN.

Alle rechten voorbehouden. Ontwerp van de site: Michael Reefs. De eerste twee delen nu overal verkrijgbaar.
Alle personages van BRAM zijn door Michael Reefs bedacht en fictief. Reis met Bram de wereld rond en laat je verwonderen door alle geheimen.

home
boek bestellen
de schrijver
tekenen
het verhaal
lezen
de landen
de personages
de illustrator