De Hotze de Roosprijs

 

03-02-2014

 

Voor 12 genomineerde kinderboekenschrijvers, waaronder Michael Reefs van De Bieb-bende,  breekt een spannende tijd aan. Hun boeken worden de komende maanden gelezen en beoordeeld door de Zaanse kinderjury. De Zaanse kinderjury bestaat uit leerlingen uit groep 6/7 van 16 basisscholen. Samen bepalen zij wat het beste kinderboek is van een debuterende kinderboekenauteur.  Vanmiddag ontvingen de kinderen op school een leskist met daarin 12 genomineerde kinderboeken.

 

Lezen en stemmen tot 1 mei

De kinderen hebben tot 1 mei de tijd om de boeken te lezen en daarna kiezen ze hun favoriet. De schrijver met de meeste stemmen ontvangt de Hotze de Roosprijs tijdens de kinderboekenmarkt op zondag 25 mei 2014.

 

Hotze de Roosprijs

De Zaanse publieksprijs voor het beste kinderboek van € 4.500,– wordt jaarlijks uitgereikt aan een debuterend kinderboekenschrijver. Het is de enige prijs in Nederland voor een debuterend schrijver en waarbij de winnaar door kinderen gekozen wordt. In 2013 won Jozua Douglas met zijn boek ‘De verschrikkelijke badmeester’. In 2012 won Claudia de Jong met haar boek ‘Wolfje’. In de jaren daarvoor waren dat Hein L. Dolen met zijn boek ‘Op naar de Olympos’, ‘Ellen Stoop met ‘Jade bijna 11′, Manon Sikkel met ‘Is Liefde besmettelijk?’, Janneke Schotveld met ‘Villa Fien’, Maren Stoffels met ‘Dreadlocks en Lippenstift’ en Niki Smit met ‘100% Nina’.

 

Wie is Hotze de Roos?

Hotze de Roos (1909-1991) is de schrijver van De Kameleonreeks. Hij woonde en werkte in Krommenie. In 1948 verscheen zijn eerste boek ‘Schippers van de Kameleon’ bij uitgeverij Kluitman. Hij schreef 60 delen van deze populaire kinderboekenserie.

 

Bron: www.ikleesdigitaal.nl

Copryright Uitgeverij Stormsteen